fbpx

Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

LATEST NEWS
CONTACTS

İşitme Cihazı Modelleri

RIC İşitme Cihazları

RIC işitme cihazları, sesi iletecek olan hoparlörün kulak kanalı içinde konumlandırıldığı, bu sayede alandan tasarruf ederek daha küçük kabinde yüksek gücü barındıran üstün teknolojiler ile donatılmış işitme cihazı türüdür.

Unitron Moxi

ReSound Omnia RIE

Kulak İçi İşitme Cihazları

Kişinin kulak kanalına özel olarak montajlanan, tüm komponentlerin kulak içinde konumlandırıldığı görünmez işitme cihazı tipidir.

Unitron Insera

Kulak Arkası İşitme Cihazları

Tüm işitme kayıp tipi ve seviyeleriyle uyumlu, tüm elektronik komponentlerin kulak arkasındaki kabinde konumlandırıldığı, üstün yetenek ile dayanıklılığın ortak noktada buluştuğu işitme cihazı tipidir.

Unitron Stride B UP

Unitron Stride B PR

Unitron Stride M

ReSound Enzo Q

ÜST DÜZEY HİZMET STANDARTI

Size yalnızca duymayı değil, olabilecek en doğru şekilde duyduğunuzu anlamayı vaat ediyoruz!

Yıllarca edindiğimiz deneyimin getirdiği avantaj ile birlikte işitme kayıplı bireylerin sorunlarını en iyi şekilde anlıyor ve en güncel işitme cihazı teknolojilerini Uzman Odyolog kadromuzla birlikte Odyoloji Kliniğimizde cihazlı/cihazsız testler ile harmanlayıp siz değerli kullanıcılarımıza ‘’En Doğru İşitme Cihazı Uygulamasını’’ sunuyoruz.
bluetooth-icon
Bluetooth Bağlantılı Cihazlar

Rakiplerimizin aksine, uygulamasını yaptığımız işitme cihazları yalnızca iPhone ile uyumlu değil, ‘’ Tüm Telefonlar ‘’ ile uyumlu olarak ses aktarımı sağlamaktadır.

kisiye-ozel-cozumler
Kişiye Özel Çözümler

İşitme duyusu parmak izi gibi eşsizdir. Her bireyin işitme kaybı ve kulak kanalı yapısı kendine özeldir. İşitme cihazı uyarlanırken, bireyin işitme kaybına ve kulak kanalına özel olarak REM Testi ile uyarlanmalıdır. Bu test ile uygulama yapan çok nadir kliniklerden biriyiz.

aksesuar-icon
İşitmeye Yardımcı Aksesuarlar

TV İzlemeyi en konforlu düzeye çıkartan, Toplantı salonu, Üniversite amfisi gibi İşitme cihazının tek başına yeterli olamadığı zorlu dinleme ortamları için geliştirilen mini fm sistemlerinin tamamı kliniğimizde bulunmaktadır.

sarj-icon
Şarj Edilebilir İşitme Cihazları

Klasik pil ile çalışan işitme cihazlarının haricinde, şarj edilebilir batarya ile çalışan işitme cihazlarımız da mevcut. Bu teknoloji sayesinde yedek pil bulundurma stresine girmeden, artan pil maliyetlerine katlanmadan şarj edilebilir işitme cihazınızı yıllarca kullanabilirsiniz.

Uzmanlarımıza Ücretsiz Danışın!

İşitme problemine, uzman kadromuz ve dünya çapında kendini kanıtlamış işitme cihazı markalarıyla çözüm üretiyoruz!

İşitme cihazlarıyla ilgili sıkça sorulan sorular

İşitme cihazı kullandığımda işitme kaybım iyileşecek mi?

İşitme cihazları işitme kaybını tedavi edemez. İşitme cihazının görevi işitme kaybını iyileştirmek veya tedavi etmekten ziyade, işitme kaybının ilerleme hızını düşürmek, işitsel iletişim becerilerinizi maksimum potansiyelinize çıkarmak ve en önemlisi de konuşmayı algılama skorlarınızın düşmesini engellemektir.

İşitme cihazı, kulağı tembelleştiriyor diyorlar, doğru mu?

Doğru değil. Aslında tam tersidir.

İşitme cihazı kullanıldığı takdirde, eskisi gibi çalışmayı unutmuş nöronlarınız tekrar harekete geçip, işitsel korteksinizdeki çalışmayı arttırmaktadır. Bunu egzersiz yapmaya benzetebiliriz, sizin de bildiğiniz üzere çalışmayan kas körelir. Aylarca hiç yürümeyen biri, dışarı çıkıp yürümeye çalıştığında çok çabuk yorulur. Bunun benzeri işitme için de geçerlidir. İşitme kaybı olup da yeterli ses sinyalini alamayan bireyin nöronları da normal duyan bireylere göre çok daha az çalışmaktadır. İşitme cihazı, nöronlarınızı tekrar aktif hale getirip, tembelleşmeyi engeller.

Daha ucuza ses yükseltici varken neden işitme cihazı almayalım?

Aslında şu soruyu sormak gerekiyor; “Ses yükselticiler varken neden işitme cihazı üretildi?”

Ses yükselticiler ile işitme cihazlarının üretim amacı aslında tamamen farklıdır. Ses yükselticiler, bilinenin aksine avcılık yapan bireylerin uzaktaki sesleri duyabilmesi için üretilmiş “medikal olmayan” ürünlerdir.

İşitme cihazları ise işitme kayıplı bireyler için üretilmiş olup, ses yükselticilerin aksine işitme kaybının konfigürasyonuna ve kişiye özel olarak uyarlanabilen “medikal cihazlardır”.

Ses yükselticiler, tüm frekansları aynı seviyede yükselttiği için, işitme kayıplı bireylerin işitme sağlığını daha da bozmakla birlikte, işitme cihazları bu handikapı ortadan kaldırarak işitme kayıplı bireye zarar vermeden uygulanan medikal ürünlerdir.

İşitme cihazlarına kaç yıl garanti veriliyor?

İşitme cihazlarında resmi üretici garantisi 2 yıl olarak verilir.

Kulak içi işitme cihazı varken neden kulak arkası işitme cihazı kullanmalıyım?

Kulak kanalı içerisinde görev alan işitme cihazları ( CIC – ITE – ITC ), kişinin kulak ölçüsü ve şekline özel olarak yapılan, tüm komponentlerin çok küçük bir kalıp içerisinde bulunduğu işitme cihazı tipidir.

Kulak arkası BTE işitme cihazları ise, birden fazla akustik modifikasyon seçeneği ile ister kişinin kulak ölçüsü ve şekline özel olarak yapılan kulak kalıpları aracılığıyla, ister SlimTube uygulama ile, isterse de RIC işitme cihazı olarak receiver/dome ile kullanılabilir. Kulak arkası işitme cihazları eski tip kaba cihazlar olarak düşünülürken, aslında kulak içi işitme cihazlarından bile estetik RIC işitme cihazları ve SlimTube uygulama çeşitleri bulunmaktadır.

RIC işitme cihazlarında mikrofon, işlemci ve geri kalan komponentler cihaz kabininde ( kulak arkasında ) bulunurken, sesi yükseltip kulak kanalına ileten hoparlör kulak kanalınızda bulunmaktadır.

BTE işitme cihazlarında tüm komponentler cihaz kabininde ( kulak arkasında ) bulunmaktadır. Bundan dolayı diğer cihazlara göre daha büyük olmak zorundadır.

Kulak içi işitme cihazlarını incelediğimizde ise, kullanılan tek mikrofon yönsellik olarak hiçbir potansiyel sunamamakla birlikte, işitme kayıplı bireyin ihtiyacı olan arka plan gürültüsünü baskılamakta yetersiz kalmaktadır. Kulak arkası işitme cihazlarında ise mevcut iki adet yönsel mikrofon sayesinde işitme kayıplı bireylerin maruz kaldığı arka plan gürültüsü azaltılarak konuşmayı ayırt edebilmeleri çok daha kolaydır.

Kulak içi işitme cihazları, işitme cihazları arasında bozulma oranı en yüksek, günlük bakıma en çok ihtiyaç duyan cihazlardır. Bu işitme cihazları herkese uygun olmamakla birlikte, bireyin kulak akıntısı, terlemesi, kulak zarı perforasyonu bulunmaması şarttır. Aynı zamanda günlük bakımını düzenli olarak gerçekleştiremeyecek kişilerin de kesinlikle kullanmamasını önermekteyiz.

SGK, işitme cihazı için ne kadar destek sağlamaktadır?

SGK’nın işitme cihazı desteği her yıl değişmekle birlikte, 18+ yaş için güncel olarak verdiği destek brüt 1.514 TL’dir. Bu destek çalışan bireyler için net 1211,20 TL’dir.

SGK işitme cihazı için emekli bireylere 1.514 TL destek sağlamaktadır.

SGK işitme cihazı için emeklilerin baktığı 0 – 4 yaş arasındaki çocuklara 2.725,20 TL destek sağlamaktadır.

SGK işitme cihazı için emeklilerin baktığı 5-12 yaş arasındaki çocuklara 2.422,40 TL destek sağlamaktadır.

SGK işitme cihazı için emeklilerin baktığı 13-18 Yaş arasındaki çocuklara 2.271 TL destek sağlamaktadır.

İşitme cihazı için SGK çalışanlara 1.211,20 TL destek sağlamaktadır.

İşitme cihazı için SGK çalışanların baktığı 0 – 4 yaş arasındaki çocuklara 2.180,16 TL destek sağlamaktadır.

İşitme cihazı için SGK çalışanların baktığı 5-12 yaş arasındaki çocuklara 1.937,92 TL destek sağlamaktadır.

İşitme cihazı için SGK çalışanların baktığı 13-18 yaş arasındaki çocuklara 1816,80 TL destek sağlamaktadır.

SGK, verdiği bu desteği cihazı alacak kişiye değil, işitme merkezine ödeyecektir. İşitme cihazı fiyat aralıkları değişken olmakla birlikte, SGK’nın vermiş olduğu destek sabittir. Duyu Klinik İşitme Cihazları SGK ile anlaşmalıdır. İşitme merkezimizde ücretsiz şekilde size en uygun işitme cihazlarını deneyebilir, SGK desteğinden faydalanabilirsiniz.

İşitme cihazlarıyla ilgili başka sorularınız mı var?